Meer mobieltjes dan mensen aan eind 2012

Wereldwijd zijn er aan het eind van 2012 meer mobieltjes dan mensen; dat claimt Mike Short, de nieuwe CEO van het Britse Institution of Engineering and Technology en vice-voorzitter van het Spaanse Telefonica O2.

10 oktober 2011 – Short beweerde dat tijdens zijn inauguratie als nieuwe voorzitter van het ‘Institution of Engineering and Technology’, een Brits instituut voor iedereen over de hele wereld die werkt in engineering- en technologiesectoren.

Momenteel zijn er ongeveer 7 miljard mensen op de wereld en Short is ervan overtuigd dat er eind 2012 nog meer dan 7 miljard mobieltjes in omloop zijn; het is onduidelijk op welk onderzoek hij dit baseert. Short voorspelt verder dat zowel China als India de eerste 6 maanden van 2012 meer dan 1 miljard mobiele abonnees zal hebben. Uit eerder onderzoek bleek dat China momenteel 900 miljoen mobiele belllers heeft en India 811 miljoen.

Short zei “dat er momenteel meer mobieltjes dan tandenborstels zijn. In tegenstelling tot tandenborstels bieden mobieltjes veel meer mogelijkheden, en met de internettoegang die zij mogelijk maken, bieden ze gebruikers in opkomende markten meer mogelijkheden en een ruimere blik op de wereld.” Het is ook niet duidelijk waar Short de informatie vandaan haalt “dat er meer mobieltjes dan tandenborstels zijn” – iets dat erg onwaarschijnlijk lijkt.

Bron: portablegear

Advertenties
Getagged ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: