Facebook App helpt met het vinden van een baan

Facebook App helpt met het vinden van een baan

Facebook is waarschijnlijk niet de eerste plaats die in gedachte komt bij het zoeken naar nieuwe carrièremogelijkheden. Monsterboard, de carrière search website, hoopt hier verandering in te brengen met BeKnown, een professionele networking app die gebruikers in staat stelt een professionele identiteit binnen Facebook op te bouwen.

Veel mensen spenderen al veel tijd op Facebook, tegelijkertijd proberen bedrijven creatieve en productieve tools te vinden om in contact te komen met potentieel talent,” aldus Tom Chevalier, product manager voor Monster Worldwide.

Met BeKnown worden banen weergegeven op basis van werkervaring en netwerk connecties. Als de app een potentiële baan heeft gevonden kan de gebruiker zijn of haar interesse aangeven, hetgeen wordt doorgegeven aan de werkgever op basis van informatie uit het profiel.

Binnen de app kunnen de gebruikers badges of visuele emblemen verdienen gebaseerd op werkervaring, prestaties en sterke punten. “Jouw Facebook connecties kunnen jouw vaardigheden bevestigen, hetgeen echt een teken van goedkeuring is,” aldus Chevalier.

Als er een baan wordt geplaatst in BeKnown wordt deze automatisch geplaatst op de pagina van het college waar degene die de baan plaatste heen ging. Volgens Chevalier is het verder belangrijk dat BeKnown een duidelijke scheiding maakt tussen een gebruikers sociale en professionele leven door deze twee netwerken compleet gescheiden te houden.

De ge-update app plaatst de banen ook gelijk op de betreffende Facebook bedrijf pagina. Meer via Reuters.

Getagged , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: